Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.

23/12/2022Genel Yüksekliği belirli bir seviyenin üstünde olan bünyelar derunin yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni sevimli kaybının önlenmesi yerine bayağı önemli bir konumda bulunmaktadır. Konstrüksiyonların asıl başlangıçlerinde veya koridor taksimmlerinde yangının canlı bir biçimde meydana gelmesi özellikle etkili katlı örgülarda çıkma yahut pencerelerden sıyrılmak olanaklı olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme sahip olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır konstrüksiyonlarda arttırılan denetimler ile baş başa yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri yoğun bir incelemeye yayımcı tutulur. Dokumaların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, binaların haricinde mevcut ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında yaşama kayıpları yaşanmasının önüne geçmektedir.

Böylelikle imalattan kullanıma kadar geçen sürecin sonucunda insanları esenlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olur.

Yangın merdiveni yönetmeliği uyarınca merdivenlerin beceri ve öbür özellikleriyle yanında konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuşdolaşma.

Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki insan saykaloriı aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların adetsı da insanoğluın çokluğuna gereğince muhtemel olduğunca arttırılmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.

Ekseriya pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya tekrar girmeden taban seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

FEZA Cümle Odası Yangın Bapsı: Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taçı düzen otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın bapları camlı olur.

Fevkda mevki meydan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde Yangın Çıkış Kapısı mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilgilı olarak değişir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde hadise yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Olası yangın yahut rastgele bir muhatara yerinde binayı kısaltarak sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni layihamları gestaltlmaktadır.

Bu sargılamda yangın bapları ile temaslı emniyetli yangın merdivenleri bile peyda etmek önemlidir. Esasta yangın merdivenleri ve yangın kapkaloriı ayrı bir tertibat ya da ekipmanmış üzere düşünmemek gerekir.

Report this wiki page